Zelfgemaakte romige cappuccino

Leer hoe u op een praktische manier de klassieke zelfgemaakte romige cappuccino kunt bereiden met ingrediënten die u al in huis hebt. Dankzij de fluweelzachte textuur en uitgebalanceerde smaak is dit recept perfect voor wie op zoek is naar de smaak van een koffiezaak, maar dan in het comfort van zijn eigen huis.

Ingrediënten::

  • 1 kopje gefilterde koffie of espresso
  • 1/2 kopje volle of plantaardige melk
  • 1 eetlepel chocoladepoeder of cacaopoeder
  • 1 eetlepel suiker (optioneel)
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel (optioneel)
  • Slagroom of cacaopoeder ter decoratie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de melk in een pan en meng er de cacaopoeder, suiker en kaneel door.
  2. Gebruik een garde of melkopschuimer om schuim te maken.
  3. Giet de koffie in een kopje.
  4. Giet de melk eroverheen.
  5. Maak het af met slagroom en bestrooi met cacao- of kaneelpoeder.

MEER RECEPTEN

IJskoffie met een vleugje karamel.
🕑 Bereidingsduur: 5 minuten
Romige, koude drank met chocolade.
🕑 Bereidingsduur: 5 minuten
Klassiek Italiaans dessert met warme koffie en ijs.
🕑 Bereidingsduur: 2 minuten
Aromatisch en opvallend met een vleugje kruiden.
🕑 Bereidingsduur: 8 minuten
Zoete en romige koffie met hazelnoot en chocolade.
🕑 Bereidingsduur: 10 minuten
Verfrissend en intens in één kopje.
🕑 Bereidingsduur: 5 minuten
Klassiek en romig met een vleugje kaneel.
🕑 Bereidingsduur: 5 minuten